Paksi tanár is képviseli Magyarországot az amerikai szemináriumon

Kéthetes nyári szemináriumon vehet részt Szabó Péter a New York-i Columbia Egyetemen sikeres pályázatának köszönhetően. A Paksi Vak Bottyán Gimnázium tanára az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének felhívására jelentkezett. A tanulmányutat az Egyesült Államok Külügyminisztériuma, az Amerikai Holokauszt Szervezetek, a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum, valamint 13 ország kormányának együttműködése keretében szervezték. Minden országból csupán két pedagógus vehet részt a módszertani továbbképzési kurzuson, Magyarországot másodmagával Szabó Péter képviseli. A pályázat háromfordulós volt: először angol nyelvű írásos pályázatot kellett benyújtani, majd Budapesten szóbeli meghallgatás következett, végül Washingtonban hagyták jóvá a jelentkezést.

A szeminárium témája lesz többek közt az aktív állampolgárságra nevelés és a kultúrák egymás mellett élésének oktatása, valamint a toleranciára nevelés nemzetközi vonatkozásai és tapasztalatai.

– Ezek a témakörök közvetlenül vagy közvetve jelentősen foglalkoztatják az embereket, és napi szinten jelennek meg a médiában – mondta el lapunknak a gimnázium tanára.