Haraszti Zsolt: jó volt ma paksinak lenni

Az ötödik helyezéssel élvonalbeli tagsága második legjobb szezonját zárta a Paksi FC labdarúgócsapata az OTP Bank Ligában. A zöld-fehérek 51 pontot szereztek: 14 győzelem és 9 döntetlen mellett 7 vereség a mérleg, 44 rúgott és 27 kapott gól az egyenleg. A záró fordulóban a Paks hazai pályán a Dunaújvárost Könyves és Bertus góljával 2:1-re verte.

– Mindenki tisztában van ennek a mérkőzésnek a pikantériájával, amellyel nem is nagyon szeretnék foglalkozni. Csak annyit mondanék: jó volt ma paksinak, Tolna megyeinek lenni – fogalmazott a meccset követően Haraszti Zsolt. – Remek évet zártunk, NB I-es az idei ötödik pozíció fantasztikus közös siker. Remélem, eredményünknek köszönhetően a hátterünk is erősödni fog. Fontos, hogy ne szedjék szét a csapatot, sok játékosunkat keresik a riválisok. Szeretném, ha a klubban a jövőben is NB I-es munka folyna, és egy év múlva is arról beszélhetnénk, hogy élvonalbeli csapata van a Paksnak – értékelt az ügyvezető.

– A szezonkezdet előtt mindenki aláírta volna ezt a helyezést. Így, utólag azt mondom, nagyon jó ez a teljesítmény, de azért van hiányérzetem. A fiúknak gratulálok, mert parádés az eredmény, mindenki odatette magát és csapatként is remekül dolgoztunk. Vannak egyéniségeink is, ők azok, akik a futball sava-borsát adják – összegzett Csertői Aurél. A vezetőedző hozzátette: – A folytatás nehezebb lesz. Tudjuk, hogy 12 csapatos lesz az NB I., élet-halál harc lesz minden mérkőzés. Hasonló teljesítmény kell a mostanihoz, hogy jövőre a legjobb tízbe tudjunk kerülni, de úgy érzem, tudunk még fejlődni. Ami a keretet illeti, még korai bármit is kijelenteni. Vannak elképzeléseim, szeretnénk igazolni és távozók is lesznek, nevekkel azonban még nem szolgálhatok. Június végén már megkezdjük a felkészülést a következő szezonra.