A száz legjobból kóstolhat a közönség

Eddig mintegy 112 sillert gyűjtöttek össze az ország távolabbi pontjairól és határainkon túlról a hétvégi Országos Sillerfesztiválra. A helyi és környékbeli nevezők borait még szerdán és csütörtökön is várják Kovács Mihály pincéjében (20/316-42-21) 15 és 18 óra között.

A június 5-6-i rendezvény a nevezett borok szakmai értékelésével veszi kezdetét pénteken. A kétnapos fesztivált színes kulturális és gasztronómiai programok kísérik a Sárgödör téren, a főétel ezúttal a kolbászos vekni lesz.

A sillerek versenyén legjobbnak ítélt száz bort másnap, azaz szombaton 16 órától közönségkóstolásra bocsátják. A fesztivál idején megnyílnak a pincék, de nemcsak a jó borról, hanem a hozzá illő ételekről is gondoskodnak a szervezők, kemencés lángos, kürtös kalács, házi sajtos szerepel a kínálatban. Sőt idén már saját étele is lesz az Országos Fesztiválnak, mégpedig a kolbászos vekni.

Mindkét napon kulturális programnak ad otthont a tér, a Szaggató zenekar pincemuzsikával készül, várják a Vetővirág Népzenei Együttest és a Tekerős Barátokat, pénteken a Kárikittyom Anticeleb Orchestra ad zenés műsort, majd 19 órától Balkán Fanatik-koncert lesz. A szombati nap kiemelt előadója a Tűzvirág Táncegyüttes.