Osztermajer Gábor: elértük célunkat a bajnokság megnyerésével

Kitűzött célunk volt a bajnoki cím, fogalmazott Osztermajer Gábor, a megye I. osztályból NB III-ba feljutó Paksi FC II. vezetőedzője a klub honlapjának adott interjújában. – Az, hogy végül elég szorosra sikeredett a bajnokság, két dolognak köszönhető. Az egyik, hogy a Dombóvár meglepően jól szerepelt az egész szezonban, a másik, hogy voltak olyan meccseink, igaz nem sok, amikkel nem tudunk elszámolni – mondta el Osztermajer Gábor. A vezetőedző szerint Bagó Patrik és Bor Dávid maradandót alkotott a szezonban, és Éger Lászlóra is mindig számíthatott.

Ami az NB III-as szereplést illeti, Osztermajer Gábor kifejtette, hogy szükség lesz egy külön keretre. – Igyekszünk a klubunknál lévő kifejezetten tehetséges gyerekeket beépíteni ide, és bízom benne, hogy majd az itt eltöltött pár évet követően akár az élvonalbeli csapat közelébe is odakerülhetnek. Olyan fiatal csapatot szeretnénk összeállítani, ahonnan egy-két év múlva, ha nem is mindenkinek, de legalább egy-két játékosnak lehetősége adódna bemutatkozni az NB I-ben.

A vezetőedző szerint mindenkinek el kell fogadnia, hogy ebbe a keretbe nem lehet automatikusan bekerülni az utánpótlás korosztály lejártát követően. – A feltöltést elsősorban saját nevelésű játékosokból szeretnénk megoldani, illetve minden bizonnyal lesz majd egy-két igazolásunk is. Azt sem szabad elfelejteni, hogy megszűnt a Liga Kupa, és így azon élvonalbeli játékosok számára, akik ott kevesebb szerephez jutnak, ez a bajnokság adhat lehetőséget a meccsterhelésre – fogalmazott Osztermajer.