A erőmű-beruházás indulására meg kell épülnie az új Duna-hídnak

Az erőmű-beruházás indulására meg kell épülnie az új Duna-hídnak Paks és Kalocsa között. Az átkelőépítés Tasó László államtitkár asztalára tartozik – hangzott el a Paksi Társadalmi Tanács alakuló ülésén, ahol azt is bejelentették, hogy az előkészületek elkezdődtek.

Arra, hogy 2018-ra megépüljön a Paks-Kalocsa-híd – miután a kiemelt állami beruházások gyorsítását szolgáló törvénycsomagot elfogadta a Parlament – megvan az esély, mondta el lapunknak Hirt Ferenc országgyűlési képviselő. A beruházásokat gyakorta lassítja a szükséges területek kisajátítása, a közbeszerzési eljárásban emelt kifogások, az viszont, hogy a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra beruházások megvalósításának gyorsításával összefüggésben egyes törvények módosításáról címet viselő törvényjavaslatot elfogadta az Országgyűlés, elhárulhatnak az akadályok.

Hirt Ferenc arról is beszélt, hogy az a 750-800 méter hosszúságú, 40-45 tonna teherbírású híd, amit a kormány tervez, hozzávetőleg 35-40 milliárd forintba kerül. Az átkelőt kétsávosra tervezik, leállósávval, kerékpárúttal. Amennyiben a közúti mellett vasúti átjárást is biztosít, az nagyjából megduplázhatja a költségeket – vázolta a képviselő, aki ezzel együtt azt mondja, mindenképpen érdemes megfontolni ezt a lehetőséget, hiszen a Paksnál meglévő vasútvonal rossz állapotban van, legfeljebb 10 km/h sebességgel lehet rajta közlekedni. Az új, keleti vonal lehetővé tenné ennek felszámolását és nemcsak az erőműépítésnél, hanem az üzemanyag-szállításnál is lehetne használni. A mostani elképzelések szerint a Bács-Kiskun megyei oldalon Foktő-Uszód között, a Tolna megyei oldalon Dunaszentgyörgy és Paks között épülhet meg a híd. Ez – mint Hirt Ferenc kitért rá – a gerjeniek elképzelésével is találkozik, hiszen szeretnének egy Gerjent Pakssal összekötő utat, amit ez a beruházás érinthet. A képviselő hozzátette, hogy természetesen Dunaföldvárnál és Szekszárdnál lévő átkelők számára konkurenciát jelenthet az új híd. Mint mondta, hatásai is bizonyára vegyesek lesznek. Az erőmű-beruházásnál viszont nemcsak az áru-, hanem a munkaerő-szállításnál is szerepet játszhat.

Egy új híd bővítheti a gazdasági lehetőségeket, és szerepet játszhat a turizmus fellendülésében is, tette még hozzá. Mint elmondta, annak köszönhetően, hogy a törvényi hátterét megteremtették, van esély arra, hogy 2017-ben elkezdődjön és az új blokkok létesítésének kezdetére, 2018-ra befejeződjön a híd megépítése.