Nem termett babér a paksiaknak Bakuban

Nem a várakozásoknak megfelelően alakult a paksiak számára a Bakuban megrendezett Európai Játékok viadala. Bár a versenyzők korábbi eredményei több bizakodásra adtak okot, a paksiak valamennyien helyezetlenül zártak a játékok keretében zajló Európa-bajnokságon, írja összefoglalójában a teol.hu. Bor Barna +100 kilogrammban kiemeltként csak a nyolcaddöntőben kezdett, de 7:0-ra kikapott a litván Marius Paskeviciustól. Cirjenics Miklós a selejtezőben volt érdekelt, de 10:0-s vereséget szenvedett a belga Toma Nikiforovtól. Pupp Réka és Csoknyai László helyezetlenül zárt.

A versenyzőknek talán a csapatversenyben elért eredmény nyújthat némi vigaszt. A férfi csapat, amelyben Őri Felicián, Zámbori Bence, Csoknyai László, Vér Gábor és Bor Barna küzdött, az elődöntőben a grúzoktól 5-0-s vereséget szenvedett, így következhetett az ukránok elleni csata a harmadik helyért, írja az MTI. A magyar csapat ugyan egyenlíteni tudott 2-0-ás hátrányból, ám az ötödik, utolsó mérkőzést az ukránok nyerték, így a férfiak ötödikként zártak.

A női csapat, amelyben Maros Barbara, a paksi Pupp Réka, Karakas Hedvig, Szabó Franciska, Gercsák Szabina, Breitenbach Anett és Joó Abigél lépett tatamira, szintén az ötödik helyen zárt. A negyeddöntőben 3-2-re kikaptak a németektől, a vigaszágon ugyanilyen arányban múlták felül a lengyeleket. A bronzéremért a szlovénekkel csaptak össze és a mindent eldöntő utolsó párharc elvesztésével maradtak alul 3-2-re.