Koleszár Zoltán kvalifikálta magát az ifjúsági világbajnokságra

Az ifjúsági világbajnokságra egy ASE-s kajak-kenusnak sikerült kvalifikálnia magát: Koleszár Zoltán kenu párosban a második válogatón sem talált legyőzőre, így ő utazhat a július végi montemor-o-velhói versenyre, adta hírül az ase.hu. A világbajnoki részvétel jogáért Szegeden az ifi és az U23-as versenyzők csaptak össze.

Az ASE-ból hét versenyző futott neki a válogatónak, és ebből négyen dobogón végeztek. Koleszár Zoltán, aki nemrégiben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által alapított Jó tanuló, jó sportoló címet is átvehette, C2-1000 méteren a csepeli Moldován Milánnal ismét magabiztosan kenuzta végig a távot, és bizonyították, hogy helyük van a világbajnokságon.

A klub honlapjának beszámolója szerint Horányi Benjámin hozta az első válogatón mutatott teljesítményét, és egy igazán erős mezőnyben ismét a második helyen zárt. Pupp Noémi ezúttal kajak négyesben fért fel a dobogóra, párosban a negyedik helyen finiselt.

Somorácz Tamás Hérics Dáviddal 200 párosban 9 századmásodperccel maradt el a győztes egységtől, míg 1000 négyesben a harmadik helyen zárt. Neki jó esélye van a felnőtt világbajnokságra is, mivel a szétváló Kammerer, Szalai kettős mögött minimális különbséggel kapott ki ötszáz méteren az első felnőtt válogatón. A második felnőtt válogató három hét múlva lesz.