Szerdán tetőzik a hőség

Szerdára éri el csúcspontját a hőség, főként a keleti-délkeleti tájakon akár 40 fokos forróság köszönthet be. Szerencsére ez nem tart sokáig, ezen a napon ugyanis már egy hidegfront is eléri hazánkat, amely aztán meghozza a lehűlést.

Addig is, aki egy kis enyhülést keresne a napi ügyintézés vagy bevásárlás közepette, felfrissülhet a Mezőföldvíz Kft. párakapuja alatt a Városháza előtti téren. Ezzel szemben ahogy páran teszik, nem ildomos megmártózni a lakótelepen található szökőkút vizében, az ugyanis nem forgatott rendszerű, így tisztasága nem lehet garantált.

Már nem kell sokat várni az enyhülésre, mert a hazánk fölé érő front csaknem 15 fokkal hidegebb levegőt hozhat, írja az idokep.hu. A front érkezésével feltámad az északi-északnyugatira forduló szél, erős, helyenként viharos lökések is kialakulhatnak. A honlap előrejelzése szerint a front útját záporok-zivatarok kísérhetik, hevesebb, jégesővel és felhőszakadással kísért viharok is lehetnek, de zivatarlánc kialakulása sem kizárt. Csütörtökön már kellemesebb, 24-29 fokos hőmérsékletekre van kilátás.

A hőségriasztás mellett a kánikula és a hosszan tartó szárazság miatt július 3-án általános tűzgyújtási tilalmat is elrendeltek. Ez érvényes az erdőkre, a fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területekre. Tilos emellett tüzet gyújtani erdei tűzrakó helyeken, valamint a közutak és vasutak közelében, és tilos az irányított égetés, valamint a gaz- és a parlagégetés is.