A gazdálkodás alapjait tanulják

Jól halad a gyakorlati képzés a márciusban indult közfoglalkoztatási programban, már betakarították az első terméseket, borsóból például 50 kilogrammnyi termett. Tíz, roma származású, minimum nyolc osztályos végzettséggel rendelkező tartós munkanélküli részvételével zajlik az államilag támogatott mezőgazdasági közfoglalkoztatási program, amely augusztus közepén elméleti képzéssel folytatódik.
Az aktuális munkák folyamatosan zajlanak, a spenótot már leszedték, ebből otthoni fogyasztásra is kaptak a program résztvevői, a borsóból pedig a bölcsődei és az iskolai konyháknak is jutott 50 kilónyi.
Érik már a tök és a cikkíni is, előbbiből 100, utóbbiból 22 kilogrammnyit már le is szedtek. A program végén a résztvevők piacképes végzettséget szereznek.
A képzéshez az állam biztosítja a résztvevők számára a minimálbér összegét; a munkaruhát, munkaeszközöket és egyéb költségeket az önkormányzat finanszírozza. A munka az önkormányzat Pollack Mihály utcai földterületein, valamint a Kölesdi úton az üvegházban, szakmai irányítás mellett zajlik.
A paksi mezőgazdasági közfoglalkoztatási program augusztus végén zárul. Befejezésként a cékla felszedése után a zöldségsavanyítást is megtanítják a képzésben résztvevő asszonyoknak.