Kovács Antal örömkönnyei

A közszolgálati televízió Balatoni Nyár című műsorának július 29-i adásában történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi a tévénézők: egy eddig Magyarországon még soha nem látott felvételt mutattak meg a szerkesztők, amelynek hátterében egy igazán megható történet húzódik.

Ahogy a TeleSport.hu megírta, az MTVA Sajtóosztályának munkatársai egy háttérinterjú során még januárban beszélgettek Kovács Antal olimpiai bajnok dzsúdóssal. A paksi sportoló 1992-ben, Barcelonában nyert az ötkarikás játékokon, nem túlzás állítani, hogy hatalmas meglepetésre. A döntőt közvetítette a Magyar Televízió, ám az azt követő eseményeket már nem láthatták Magyarországon, így eshetett meg az az elképzelhetetlen helyzet, hogy az olimpiai bajnok az elmúlt 23 évben egyszer sem láthatta a felejthetetlen pillanatokat.

A TeleSport.hu cikke azt írja: a Balatoni Nyár szerkesztői egyeztetve a felvételt megszerző kollégákkal heteken keresztül szervezték az adást, amelyben Kovács Antal végül is megtekinthette az eredményhirdetést. Az ünnepélyes pillanatra július 29-én került sor, az egykori dzsúdósnak jól láthatóan felejthetetlen élményt sikerült ezáltal szerezni.