Paks is képviseltette magát a Tolna Megyei Értékek Napján

Paks is részt vett a Tolna Megyei Önkormányzat Vár a megye programján. A Tolna Megyei Értékek Napját Kölesden, a Kismegyeházán tartották. A Paksot képviselő csapat Süli János polgármester vezetésével kolbászos veknivel fogadta a standjához látogatókat. Az önkormányzati intézmények és a polgármesteri hivatal munkatársaiból álló maroknyi társaság Paks város boraival és a várost bemutató prospektusokkal fogadta a vendégeket. A program annak az értékmentő munkának a részeként valósult meg, amire a megyei önkormányzat tízmillió forintnyi forrást nyert el. Ebből a helyi értéktárbizottságok tagjainak szakmai továbbképzését, egy honlap és egy kiadvány megszületését finanszírozták. A kincsestolnamegye.hu és hasonló nevet viselő ötkötetes kiadvány a megye értékeit gyűjti csokorba. A Kincses Tolna Megye kötetet a rendezvény keretében a Tolna Megyei Értéktár Bizottság tagja, dr. Fusz György, a megyei közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás, Paks polgármestere Süli János és a szerkesztő, Schubert Péter ajánlotta a közönségnek.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A Vár a megye rendezvényt kiállítások, kulturális programok színesítették, többek között az a Shisha Café együttes lépett színpadra, amelyet majd a szeptember 5-i Atomfutáson Pakson is hallhat a közönség. A Minden Ízében Tolna Megye Főzőversenyt Kajdacs nyerte sertésvegyespörkölttel, a Kincses Tolna Megye elnevezésű vetélkedőn, amelynek feladatai a megye értékeire épültek, tolnai csapat végzett az élen.

A Vár a megye az idei – a sorban a tizenhatodik – a szeptember 1-jei Megyenap nyitánya volt. Kedden, a szekszárdi Vármegyeházán, a Tolna Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén elismeréseket adnak át azoknak, akik az elmúlt időszakban Tolna megye érdekét szolgálták.