Két paksi alkotó mutatkozik be a Hangárban

Három kiállítást nyitnak meg a Paksi Képtárban ma, csütörtök este. Zirczi Judit és Szabó Ottó Zóna című tárlatát Farkas Viola művészettörténész ajánlja a közönség figyelmébe 17.30-kor a Hangárban.

Zirczi Judit három évet töltött családjával az Ír-szigeten. A kiállításon látható képeinek nagy része az észak-írországi tájélmények feldolgozása. A figurák megjelenítése utal a határok emberi és fizikai áthidalására, az elvágyódásra, vándorlása, de a táj és az emberek közötti viszonyokra is. Szabó Ottó nagyméretű installációja a robotok világába kalauzolja az érdeklődőket. A Kortársalgó programsorozatban az alkotók rendkívüli tárlatvezetést tartanak majd, Szabó Ottó október 2-án 13:30-kor, Zirczi Judit pedig október 14-én 13:30-kor.

A paksi alkotók kiállítása mellett, 18.00 órakor két másikat is megnyitnak. A képtár földszinti kiállítóterében A test emlékezete címmel az idén 25 éves BLOCK Csoport mutatkozik be, amelynek jelenleg tagja: Katona Zoltán, Nayg István, Palkó Tibor, Sebestyén Zoltán, valamint Nagy Árpád Pika, és a Drezdában élő képzőművész Dóró Sándor. Az emeleti kiállítóban Nayg istván tárlata tekinthető meg, aminek a Kontraszt címet adta. A művészek munkáit Szombathy Bálint ajánlja a vendégek figyelmébe.