Sportnap a Kereszt utcai ellátóházban

Sportnapot szervezett a hétvégén a gondozottak és hozzátartozóik részére Kereszt utcai nappali ellátó. A program az OTP Bank paksi fiókja munkatársainak kezdeményezésére jött létre, a pénzintézet egy terápiás szoba kialakításához is hozzájárult pénzadományával a központban: egy vízágy vásárlását támogatták sikeres pályázatuk révén. A terápiás szoba kialakításához a szociális intézményegység és a város önkormányzata is támogatást nyújt. Tell Edit, Paks alpolgármestere arról beszélt a rendezvényen, hogy örömmel fogadták a pénzintézet megkeresését. Az új kezelőhelyiség mellett egy olyan manufaktúra kialakítását is tervezik az ellátóházban, ahol a fogyatékkal élők olyan termékeket készíthetnek, melyek értékesítése bevételt jelent a központnak.

– Hosszú távon célunk, hogy gondoskodásunk ne csak a terápiás kezelésekben és a gyógyászatban merüljön ki, hanem társadalmunk fontos és nélkülözhetetlen tagjainak érezzék magukat a fogyatékkal élők. Az alkotó ember az alkotásaival értékévé válik a helyi közösségnek – hangsúlyozta Tell Edit, hozzátéve: nemrég szakmai látogatáson jártak Dombóváron, ahol már működik ez a foglalkoztatási forma.

Az OTP Bank paksi fiókját vezető Péter Dániel szerint munkatársaik közös élményei segítik a közösségépítést. Májusban ezért a Bóbita Bölcsődében jártak gyermeknapi programjukkal, most pedig a Kereszt utcai ellátóházban kezdeményezték a sportnap megrendezését. Itt vegyes csoportokba szerveződtek a csapatok: idősek, fogyatékkal élők, hozzátartozóik, a bank munkatársai és az intézmény dolgozói teljesítették közösen a sorverseny állomásait. Lehetőség volt kipróbálni a dartsot és az asztali tekét is, valamint finom sütemények sora és tízórai is várt a résztvevőkre.