Schiffer szerint hiba az erőműbővítés

A Paks II beruházás háromezer milliárdos adósságba veri a magyar nemzetgazdaságot, hangoztatta paksi látogatásán Schiffer András. Az LMP társelnöke, frakcióvezetője országjáró körútján járt a paksi piactéren. Schiffer szerint egy ország függetlenségét azzal lehet végképp elvenni, ha az energiarendszerét teljesen függővé teszi egyik vagy másik birodalomtól.

– Mi olyan fejlődési pályát ajánlunk, ahol fokozatosan megújuló energiákra lehet áttérni, és decentralizálni az energiarendszert – fogalmazott hozzátéve: igazi érdemi lépést a választók tudnak tenni ebben a kérdésben, ha olyan pártra szavaznak, amelyik következetesen fellép az ország eladósítása, az oroszoktól való függés és a kockázatos nukleáris fejlesztések ellen. Kijelentette: egy ilyen párt van ma, ez az LMP.

Arról is beszélt, hogy az embereket leginkább az keseríti el, hogy a magyar bérek tragikusan leszakadnak az európai átlagtól. Az LMP győzelme esetén növelné az oktatás, a kutatás-fejlesztés GDP-arányos részesedését, hogy rövid időn belül magyar termékek húzhassák a nemzetgazdaságot.

– Jelenleg azt látjuk, hogy a meglévő kicsiny GDP-növekedést is csak az uniós fejlesztési források és néhány külföldről idedobott összeszerelő üzem generálja, amik addig vannak Magyarországon, amíg alacsony munkabéren ki lehet zsákmányolni a munkavállalót – mondta el a zöldpárt frakcióvezetője.