Rejtély a múzeumban

„Ellopták az atomerőmű alapkövének fedelét!” Vajon ki a bűnös és hová lett a múzeum értékes tárgya? – ezt kellett kideríteniük paksi középiskolák diákjainak, akiket kalandjátékra hívtak az Atomenergetikai Múzeumba, a Múzeumok Őszi Fesztiválja 16+ múzeumi találkozások – rejtély a múzeumban témaköréhez kapcsolódóan.

A megoldáshoz egy rövid film megtekintésén keresztül vezetett az út, a csapatok az atomenergetikához, az atomerőműhöz és a múzeumhoz kapcsolódó teszteket töltöttek ki, majd a kalandjáték nyomkeresős részét oldották meg, ezzel felderítve a kiállítási tárgy helyét. A program fontos részeként tárlatvezetést is kaptak a diákok, ami az atomerőmű- és múzeumismereti kvíz megoldásában segítette őket. A rendezvényen mind a négy helyi középiskola részt vett 20-20 fővel. A csapatok között zajló, jó hangulatú vetélkedést végül az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium formációja nyerte.

Ezzel a rendezvénnyel befejeződött az Atomenergetikai Múzeum 2015-ös fesztiválprogram-sorozata. Az október 2-án elindított széria alatt mindegyik korosztály megtalálhatta a számára legérdekesebb múzeumi programot.