Évet értékelt a polgármester

Magyarországnak szüksége van az új paksi blokkokra, szögezte le hagyományteremtő újévköszöntő beszédében Süli János polgármester vasárnap este a Csengey Dénes Kulturális Központban, hozzátéve: a bővítés kapcsán a város előtt álló feladatokat csak úgy lehet megoldani, ha együttműködünk. Paksot 2015-ben, ahogy korábban is, a kiegyensúlyozott gazdálkodás jellemezte, és erre törekednek majd az új esztendőben is, emelte ki a polgármester, aki nem lát okot aggodalomra a jövőbeni fejlesztések finanszírozása tekintetében. Ilyen lesz idén a Váci Mihály utcai tömbbelső, az Ady Endre és a Kinizsi utca felújítása, az új, többfunkciós vízi színpad a Dunán, és ilyen lesz a jövőben többek közt egy konferenciaközpont és médiacentrum létrehozása a Paksi Képtár szomszédságában, a polgármesteri hivatal felújítása, a gimnázium új tornacsarnoka és a Táncsics-park újragondolása. A fejlesztések irányát a hétéves gazdasági programban fektették le.

A polgármester beszélt a nyáron megalakult Paksi Társadalmi Tanácsról is, amely az erőműbővítésben érintett 41 települést koordinálja. Hangsúlyozta: a kormány ígéretéhez híven visszaállította a térségi támogatási rendszert, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pedig több mint 700 millió forint értékben támogatta az önkormányzatok pályázatait.

Süli János beszédében sorra vette a város intézményeit és cégeit, kiemelve, hogy vizsgálják az idősek otthona bővítésének lehetőségét és keresik a pályázati forrást a minisztériumi dicséretet kiérdemelt Csengey Dénes Kulturális Központ felújítására. Elhangzott: az ütemterv szerint májusban elindulhatnak a Fehérvári úti stadion első munkálatai.

– A polgármesteri hivatal munkájáról érdemtelenül kevés szó szokott esni – húzta alá a polgármester, kiemelve, hogy elkerülhetetlen a létszámbővítés a városháza osztályain, hogy a hivatalban dolgozók el tudják végezni a megnövekedett feladatokat.

A beszédet követően az Alba Regia Szimfonikus Zenekar adott nagy sikerű koncertet, vezényelt Drahos Béla,  szólista volt Geszthy Veronika és Dániel Gábor.