A GE vizsgálja, hogyan kapcsolódhatna a Paks II beruházáshoz

Szívesen szállítana nagyberendezéseket Paks II-nek a General Electric. A GE számára fontos befektetési terület Magyarország, ahol széles körű tevékenységet folytat, és jelentős az innen származó exportja. Erről John G. Rice, a General Electric (GE) alelnöke beszélt kedden az M1 aktuális csatornán, írta meg a Magyar Távirati Iroda.

A globális növekedésért és az Amerikai Egyesült Államokon kívüli összes üzleti folyamatért felelő alelnök kiemelte: a GE folyamatosan keresi a potenciális növekedési lehetőséget Magyarországon.

John G. Rice megerősítette, hogy érdeklődéssel figyelik a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos kiírásokat, gőzturbina- és generátortechnológia területén tudnának szállítani, sikeres tender esetén a szállításhoz kapcsolódó tevékenységük jelentős részét Magyarországra telepítenék. A GE alelnöke szerint a paksi tenderben 1,5 milliárd dollár lehetne a részvételi lehetőségük, a hazai beszállítói arány 40 százalékának jelentős részét tudnák adni.

John G. Rice rámutatott: jelentős tenderezési tapasztal rendelkeznek erőművi területen, az uniós követelményeket teljesíteni tudják, olvasható az MTI hírében.

A GE alelnöke szólt arról is, hogy a miniszterelnökkel és a kormány tagjaival való tárgyalás során megerősítik, hogy a GE felelős befektető, és az is marad Magyarországon a jövőben is.