A lehető leghamarabb döntenek az új alpolgármesterről

Ahogy korábban megírtuk, Tell Edit váltja a nyugállományba vonuló Hefner Erikát a Csengey Dénes Kulturális Központ szakmai vezetői székében. A képviselő-testület hétfői rendkívüli ülésén határozott arról, hogy a kulturális központ vezetésére öt évre, február 1-jével kap megbízást, mondta el Süli János polgármester. Mivel megerősítést nyert, hogy a poszt összeférhetetlen a képviselői, valamint az alpolgármesteri pozícióval, ezért ezekről Tell Editnek le kell mondania. Hefner Erika március végén megy nyugdíjba, addig utódja munkáját segíti. Süli János arról is tájékoztatott, hogy az időközi választás várhatóan májusban lesz a hetes körzetben, az új alpolgármester személyéről pedig a lehető leghamarabb döntenek.

A képviselő-testület arról is határozott, hogy a hármas számú fogorvosi körzetet ellátó dr. Gszelman Ferenc kérését jóváhagyja, és feladatellátási szerződését közös megegyezéssel megszüntetik. Praxisát március 1-jével dr. Vékás Júlia veszi át. A németkéri doktornő várhatóan a Kápolna utca 2. szám alatt tartja majd rendelését, az önkormányzat által biztosított helyet legfeljebb addig veszi igénybe, amíg saját rendelője elkészül.

A grémium arról is döntött, hogy négymillió forint támogatást nyújt az Aktív Energia Egyesületnek, a forrást idei költségvetéséből biztosítja a város. A civilszervezet építi az energiaházat az elkerülő út mellett.