Kerékpáros szervezet alakult Pakson

A Paks-Szekszárd Területi Szervezettel megalakult a Magyar Kerékpárosklub (MK) első Tolna megyei tagszervezete. Az alapító tagok mindegyike a paksi atomerőműben dolgozik, de a szervezet természetesen mindenki előtt nyitott, aki szeretne tenni lakókörnyezete kerékpáros fejlesztéséért.

Az alakuló ülést január 25-én tartották, ahol megválasztották a tisztségviselőiket, illetve meghatározták működési területüket. A titkári feladatokat Vöröss Endre látja el, a titkár helyettes Szécsényi Csilla lett. A működési területet a Duna – az M9-es autóút – Szekszárd közigazgatási területe – a 6. út – a 63. út megyehatárig tartó szakasza – Németkér – Bölcske vonal határolja. Az MK elnöksége két nappal később tartott ülésén jóváhagyta az új tagszervezet megalakulását.

Az új szervezet legfontosabb feladataként határozta meg a területén kerékpárral közlekedők érdekeinek képviseletét, a bringás infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó akcióterv elkészítését, javaslataik eljuttatását a városvezetéshez. Az összejövetelen konkrét célként hangzott el a kerékpárosút-hálózat továbbépítése, a meglévő szakaszok kerékpáros baráttá alakítása a kereszteződésekben, az utak folyamatos karbantartása, valamint szorgalmazzák, hogy a bevásárlóközpontoknál lévő, sok esetben csak az első kereket rögzítő tárolókat korszerű változatra cseréljék, írják sajtóközleményükben.

A szervezet február második felében tartja következő ülését. Addigra összeáll a paksi fejlesztési elképzeléseket tartalmazó munkaanyag, aminek végleges formába öntése vár a tagságra.

A csoport a Facebookon vagy e-mailben a paks-szekszard@kerekparosklub.hu címen érhető el.