1956-os fotókat, levelezéseket, iratokat vár a megyei levéltár

Ebben az esztendőben emlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára. Ez alkalomból a Magyar Nemzeti Levéltár Tolna Megyei Levéltára felhívással fordul a helyi lakossághoz. A megye legrégebbi közgyűjteményeként a levéltár őrzi a megye történelmének, kultúrtörténetének legfontosabb dokumentumait. Azt kérik, hogy akinek van a birtokában az 1956-os forradalommal és szabadságharccal kapcsolatos bármilyen irat, napló, levelezés vagy fénykép, a tartós megőrzés és a múlt minél szélesebb feltárása érdekében szíveskedjen átadni az intézménynek.

A levéltár nemcsak az 1956-os forradalom és szabadságharc dokumentumait gyűjti, hanem a megyetörténet minden írásos illetve képi emlékét. Ezért szívesen fogadják az első és második világháborúval, a holokauszttal, a kitelepítéssel és a politikai szabadságvesztésekkel kapcsolatos felajánlásokat, iratokat is. A felajánlott emlékeket a levéltár becsben tartja, és megőrzi az utókornak.

A Magyar Nemzeti Levéltár Tolna Megyei Levéltárának címe, 7100 Szekszárd, Béla király tér 1., telefonszáma 74/311-718 és 75/510-709.