Kitűzték az időközi választás időpontját a hetes körzetben

Május 8-án lesz az időközi önkormányzati képviselő-választás a hetes körzetben, így döntött ülésén a Helyi Választási Bizottság. Dr. Blazsek Balázs a Helyi Választási Iroda vezetője úgy tájékoztatott, hogy a választás menete megegyezik a megszokottal. A jelölőszervezetek április 4-től kezdhetik meg az ajánlások gyűjtését. Szavazni a választás napján 6 és 19 óra között lehet majd.

Ahogy korábban már írtunk róla, azért lesz időközi választás, mert a hetes körzet képviselője, Tell Edit a Csengey Dénes Kulturális Központ új vezetője, ez a poszt pedig összeférhetetlen a képviselői, valamint az alpolgármesteri poszttal, így ezekről január 25-én lemondott.

Arról is döntés született, hogy a Helyi Választási Bizottságot Bedecs Ferenc elnökli a jövőben. Új bizottsági tagot, illetve vezetőt azért kellett választani, mert Szabó Vilmos Béla előző elnök elköltözött Paksról, így nem dolgozhatott tovább a grémiumban. Helyébe automatikusan a korábban póttag Bedecs Ferenc lépett, akit megválasztottak a bizottság elnökének.