Elkezdődött a művészeti fesztivál

Elkezdődött és április végéig tart az idei Paksi Művészeti Fesztivál, aminek keretében négy héten át, tíz helyszínre várják az érdeklődőket. Az első hét programjait ajánljuk figyelmükbe.

Hullám címmel a Pesti Magyar Színház növendékeinek vizsgaelőadása lesz április 5-én a Csengey Dénes Kulturális Központban. Az előadás 13 órakor kezdődik.

Teleki Júlia író, helytörténeti kutató mutatja be Göröngyös utakon című kötetét a Pákolitz István Városi Könyvtárban április 6-án 17 órától. A szerzővel Gutai István beszélget.

A Paksi Bezerédj Általános Iskolában rendhagyó énekórát tartanak április 7-én 14 órakor, este 19 órától pedig az evangélikus templomban lesz zenei program, a Heavy Brass Guys Tuba Quartet ad hangversenyt. Szintén 7-én lesz Közkincs Szabadegyetem előadás, a téma ez alkalommal a zene, az előadó pedig Herceg Attila klarinétművész, tanár, pszichológia doktorandusz. A program a kulturális központban lesz és 18 órakor kezdődik.

Nagyjaink kortalan versei és saját dalszövegeim címmel Gyulai István tart 5. és 6. osztályosoknak költészetnapi műsort a Kínálgató iskolai könyvtárban április 8-án 9 órakor. A Szaggató zenekar a Dunakömlődi faluházban tart tavaszköszöntő népzenés estet táncházzal és koncerttel szintén április 8-án 18 órától. A belépődíj felnőtteknek 1000, gyermekeknek 500 forint. Pénteken 17 órakor a kulturális központba is érdemes lesz ellátogatni, ekkor nyitják meg Kosztándi Jenő festőművész kiállítását. A tárlatot május 5-ig lehet megtekinteni. Péntek estére is kínálnak programot művészeti fesztivál keretében, 20 órakor kezdődik a központban a Gébert-Ulbert Project klubkoncertje. Nem egyszeri alkalomról van szó, hanem egy sorozat első alkalmáról. A G.U.P. élőzenei koncertklub kezdeményezés célja a minőségi élőzene pártolása. A rendezvénysorozat lehetősége ad a hazai zenei élet kiemelkedő művészeinek bemutatására. Az első eseményen a pop-blues-soul találkozása volt a palettán, ahol az énekhangokért a paksi kötődésű Hesz Ádám, a különleges hangú soul énekes Ferenczy András és a hazai blues élet első számú előadója Fekete Jenő lesz a vendég, előzenekarként a BN-trio feat Szász Ágnes mutatkozik be. A belépődíj 1000 forint.

Április 9-én visszavárják a közönséget a Csengeybe, mégpedig 16 órára, amikor három kötetet ismerhetnek meg, a Verselő antológia 2015, a Tűz és Víz címűt, valamint a Kézenfogva antológiát, és találkozhatnak a szerzőkkel is.