Ajánló a művészeti fesztivál további programjaiból

A négy héten át, tíz helyszínen zajló Paksi Művészeti Fesztivál a következő hétre is számos programot kínál, ezekből adunk ízelítőt. A rendezvények többsége ingyenesen látogatható, amelyek nem, azokat külön jelölték a programfüzetben.

Április 11-én 17 órakor Mire jó a költészet? címmel Reisinger János tart előadást a magyar költészet napja alkalmából. A program 17 órakor kezdődik a Páklitz István Városi Könyvtárban. A Csengey Dénes Kulturális Központban is lesz program ezen a napon, 19 órakor kezdődik a Macska a forró bádogtetőn című színházi előadás.

Kedden is lesz színház: A gyáva című színházi nevelési előadás 12 órakor kezdődik a kulturális központban. Szintén kedden az irodalmi önképzőkör alkalmára is ide várják az érdeklődőket, a házigazda Tóth Judit, a program 18 órakor kezdődik.

Rendhagyó tárlatvezetés lesz a Paksi Képtár Kortársalgó sorozatában szerdán. A 13.30-kor kezdődő délutánon Bak Imre festőművész mutatja be kiállítását és tart foglalkozást gyerekeknek. Ezen a napon lesz Lackfi János önálló irodalmi estje is, mégpedig 18 órakor a Csengeyben.

Az Okuláré Projekt soros alkalmát tartják április 15-én 18 órától a kulturális központban. A felolvasó-színházi előadás rendezője Hefner Erika.

Ismét kinyitják a feketedobozt április 16-án 18 órakor a Csengey kulturális Központban. Az előadó dr. Prantner Zoltán, aki Az Iszlám Állam – Terrorizmus 2.0 című kötet társszerzője.