Nevet kaptak az ellátóház klubjai

Hétfőtől Nyitni-kék néven működik a fogyatékkal élők nappali ellátását biztosító klub, az idősek klubja pedig Napsugár néven tevékenykedik a Kereszt utcai ellátóházban. Az ünnepélyes keretek között felvett neveket közösen választották a munkatársak és az ellátottak. Olyan nevet kerestek, mely jelzi a klubokban zajló jól szervezett, pezsgő életet.

– A visszajelzések azt igazolják, jó döntés volt egy épületben működtetni a két klubot. A lehetőség biztosított, hogy az idősek és a fogyatékkal élők önállóan szervezzék hétköznapi életüket, és vannak nagyon jól sikerült közös programok – mondta el Borbás László, a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója.

– Folyamatosan fejlődik Pakson a szociális ellátórendszer. A Kereszt utcai ellátóházban a járásban egyedülálló szakmai színvonal, csendes, akadálymentes környezet fogadja az időseket és a fogyatékkal élőket – erről Szabó Péter alpolgármester beszélt köszöntőjében. A Kereszt utcai központ megnyitása óta eltelt másfél év bizonyította: szükség van az intézményre, hiánypótló ellátási formát indított a város. Ami további nagy öröm, hogy civilek és önkéntesek is bekapcsolódnak a házban zajló életbe – tette hozzá Szabó Péter. A névadó ünnepségen felléptek a Főnix táncstúdió táncosai és a klubtagok verssel, valamint zenés produkcióval köszöntötték a megjelenteket. Aki kíváncsi a klubok életére vagy tagként szeretne részt venni hétköznapjaikban, tájékoztatásért keresse az intézményt.