Remekeltek a rákóczisok

A város legeredményesebb intézménye volt a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola a Nemzetközi Kenguru Matematika és a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen – tájékoztatta lapunkat az iskola vezetése. A Kangourousans Frontieres nemzetközi alapítvány által koordinált Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny hazai fordulóját idén is a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány, a Veszprémi Egyetem Műszaki Informatikai Kar, és a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium matematika munkaközössége szervezte. A versenyen, amelynek célja a matematika népszerűsítése, a diákokkal való megszerettetése mellett az, hogy hazánkat bekapcsolja a nemzetközi versenyéletbe, javítsa az ország hírnevét, segítsen a tehetségek kiválasztásában, felső tagozatos dákok vehettek részt.

A megyei fordulóban első tíz közé került – saját korosztályában – Hermán Judit (2. hely), Hermán Flóra (3.hely), valamint Zántó Réka, Bauer Lujza, Sinka Noémi, Szabó Zita és Hanol Márta. A diákokat Zántóné Sélley Katalin, Berkóné Németh Irén és Boa Andrásné Süveges Ágnes készítette fel.

A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny megyei döntőjében Hermán Judit első helyen végzett, így országos döntőbe került. Felkészítő tanára Tarnainé Vida Gyöngyi. Remekül szerepelt még Hermán Flóra (3. hely) és Bauer Lujza (8. hely).