Versmondó és esszéíró pályázatot hirdettek

Versmondó és esszépályázat hirdetett az Örökségünk mozgalomhoz kapcsolódóan a mozgalom szervezőbizottsága és Paks Város Önkormányzata. A versmondó pályázat keretében egy magyar költő művének előadásáról készített videofelvétel beküldésével pályázhatnak három kategóriában (10 év alatt, 11 és 14 év között és 15-21 éves korig). Egy nevező egy pályázatot nyújthat be a YouTube-ra feltöltött videó linkjének elküldésével. (A videónak nyilvánosnak vagy nem listázottnak kell lennie.) A nevezésnek emellett tartalmaznia kell a pályázó nevét, címét és elérhetőségeit. A versmondó pályázat témája a magyar kultúra, a haza, a magyar nyelvi örökség. Beküldési cím: vers@oroksegunk.net

Az esszépályázat témája: Örökségünk. A pályázatokon amatőrök és hivatásos alkotók vehetnek részt ifjúsági és felnőtt kategóriában. Egy pályázó legfeljebb két szöveggel pályázhat, egy-egy pályázat terjedelme nem haladhatja meg a 10.000 leütést (szóközökkel együtt). A nevezésnek emellett tartalmaznia kell a pályázó nevét, címét és elérhetőségeit.Az ifjúsági kategória felső korhatára: 21 év. A beküldési cím ebben az esetben essze@oroksegunk.net.

Mindkét pályázatnál a beérkezési határidő: május 15. éjfél. A pályamunkákat zsűri értékeli és díjazza kategóriánként és korosztályonként. Eredményhirdetés: 2016. június 4.