A madocsai töltésig vezet majd a turistaút

Népszerűvé vált a kerékpárosok körében a Madocsa felé vezető töltés aszfaltozott útja, egyre többen kirándulnak vagy sportolnak ezen a szakaszon. A töltés megközelítése Paks felől eddig csak a hatos út érintésével volt megoldható, nyár közepétől azonban biztosítva lesz a biztonságos kerékpározási lehetőség a kirándulók számára. Önkormányzati beruházásként zúzottköves burkolatú turistaút épül a kompkikötőhöz vezető lejáró és a Madocsa felé vezető töltés között. A fejlesztés első ütemeként költségvetési forrásból tavaly megújult a régi téglagyárig vezető járda, a kerékpározásra alkalmas turistaút megépítésére az engedélyezés elhúzódása miatt kellett várni.

– A tervek elkészültek, a költségvetés biztosított. Amint megérkezik a MÁV engedélye – az út az egykori vasúti múzeum mellett halad majd, a terület pedig a vasút tulajdonában van – elkezdődik a kivitelezés, várhatóan április végén – tájékoztatott dr. Blazsek Balázs. Két kerékpározó kényelmesen elfér majd egymás mellett az új zúzottköves turistaúton, a kivitelezőt meghívásos versenyeztetési eljárásban választja ki az önkormányzat.

A Paks és Dunakömlőd közötti kerékpárút megépítését később, pályázati forrás bevonásával tervezi a város, az európai kerékpárúthálózat-fejlesztési program mellett a paksi bővítéshez kapcsolódó rekreációs projektben is elkészülhet – tudtuk meg Paks címzetes főjegyzőjétől.