Negyedik hetébe érkezik a művészeti fesztivál

Utolsó hetébe érkezik hétfőn az egy hónapon át, tíz helyszínen zajló Paksi Művészeti Fesztivál. A folytatásban is számos programot kínálnak a szervezők.

A Paksi Képtár új programja a Művészet ebédidőben, aminek keretében a Pákolitz István Városi Könyvtár és a Csengey Dénes Kulturális Központ munkatársai látogatnak el az intézménybe április 25-én. A szélesebb közönség előtt is nyitott alkalom lesz ezen a napon Vajer-Nagy Mariann és Vajer Attila előadása a chen stílusú taiji Quan-ról. A program a városi könyvtárban lesz és 17 órakor kezdődik. Közönségtalálkozóra is invitálják az érdeklődőket. Az április 25-én 17 órakor kezdődő esten levetítik A lovasíjász című magyar dokumentumfilmet, amit követően Kaszás Géza rendezővel találkozhat a közönség. A belépő 600 forint, jegyeket elővételben is lehet váltani a program helyszínén, azaz a kulturális központ jegypénztárában.

Április 26-án a Paksi Színjátszó Kör munkájába nyerhetnek bepillantást mindazok, akik 16 órakor ellátogatnak a kulturális központba. A foglalkozást Hefner Erika drámapedagógus vezeti. Szintén ezen a napon és a kulturális központban közönségtalálkozó lesz Csitáry-Hock Tamás íróval 18 órától. Szó lesz a lélek dolgairól, az emberi kapcsolatokról, a szerelemről, a szeretetről és az összetartozásról.

Április 27-én az óvodásokat várják a Kincskereső Gyermekkönyvtárba: 16.30-tól kakaóparti lesz.

Április 28-án a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola tánctagozatának gálájára várják a közönséget a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermébe. Az estet 17 órakor nyitják.

Anyák napi kézműves foglalkozást is szerveznek a kulturális központban. A program április 30-án 9 órakor kezdődik. A 2016-os Paksi Művészeti Fesztivált könnyed tavaszi kamarazenei esttel zárják Kiss Györgyi a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanárának szervezésében. A hangverseny az Erzsébet Nagy Szállodában lesz április 30-án 19 órakor.