Aláírásokat gyűjtöttek a Deák iskoláért

Nyolcszáz aláírást gyűjtött össze a Pedagógusok Szakszervezetének Paksi Városi Szervezete azért, hogy a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola alsó tagozatos épületét az érintettek megkérdezése nélkül az önkormányzat ne hasznosítsa más célra. Az aláírásokat tartalmazó íveket Mezősi Árpád titkár adta át Süli János polgármesternek a városházán. Az előzőleg tartott sajtótájékoztatóján felsorolta érveiket az önkormányzat azon terve ellen, hogy az épület egy részét bérbe adja egy szekszárdi alapítványnak, hogy az pályázati forrás felhasználásával fogyatékkal élőket foglalkoztató éttermet nyisson. Mezősi Árpád hangsúlyozta, hogy a termeket használják, hiszen nyelv-, hit- és erkölcstanórákat tartanak ott egyéb foglalkozások mellett. A gyerekeket hátrány érné, mert kisebb lenne az udvar, de még ezen az áron sem lehetne elegendő parkolóhelyet biztosítani.

Süli János azt mondta, csupán elvi döntést hozott a testület, miután előzetesen tájékozódott az épület kihasználtságáról, állapotáról. Eközben az iskolák fenntartása kapcsán olyan hírek láttak napvilágot, hogy az állam minden intézményt magához von, így okafogyottá válhat az ügy. Ezzel együtt – mint a polgármester mondta – természetesen megfontolja a képviselő-testület, s ha szükséges, a témában újabb határozatot hoz.

Mindettől függetlenül az önkormányzat a nyári szünetben külső felújítási munkákat végez az épületen, mert annak állapota miatt ezt halaszthatatlannak ítélték, tette hozzá Süli János.