Számos tanintézmény megszépül a nyáron

Már felállványozták a Deák iskola alsó tagozatának régi épületét, indul a külső felújítás. A szünidő alatt valamennyi önkormányzati oktatási intézményben dolgoznak majd a DC Dunakom Plusz Kft. munkatársai.
Bár 2017 januárjától minden önkormányzati oktatási intézmény fenntartása és működtetése az államhoz kerül, a város önkormányzata továbbra is feladatának tekinti az eddig megszokott magas színvonal biztosítását a paksi tanulók számára. Az iskolák, óvodák épületeinek nyári nagykarbantartására mintegy 80 millió, intézményei tisztasági festésére több mint 20 millió forintot biztosít. Az elvégzendő munkákra a közszolgáltatást végző DC Dunakom Plusz Kft. képviselőjéből, az önkormányzat műszaki osztályának munkatársaiból és az intézmények vezetőiből álló csoport tett javaslatot, figyelemmel a korábbi években elkezdett felújítási ütemtervre. A forrás biztosításáról a képviselő-testület döntött a költségvetés elfogadásakor.

A nyári felújítás a Deák és a II. Rákóczi iskolában vette kezdetét. Előbbi intézménynél a helyi védelem alatt álló Dózsa György úti épületrészt az eredetihez hűen újítják fel: itt szigetelnek, nyílászárót és ereszdeszkázatot cserélnek a 23 millió forintos külső homlokzatmegújítás keretében. Emellett újabb beépített szekrények korszerűsödnek a felső tagozatos épületben, a tornateremben pedig a belső ajtókat cserélik.

A II. Rákóczi iskolában is dolgoznak már a szakemberek: mintegy 12 millió forintból új linóleumburkolatot és ajtókat kap három épületszárny. A lakótelepi iskolában rövidesen a tornaterem felújítása is elindul majd, tao-s pályázat és önkormányzati hozzájárulás felhasználásával a terem padlózata korszerűsödik, a munkálatok a tervek szerint 4-5 hétig tartanak majd.

A Paksi Vak Bottyán Gimnáziumban és a Bezerédj Általános Iskolában, valamint a Benedek Elek Óvoda tagóvodáiban a több éve elfogadott ütemterv szerint többek között a padlóburkolatok felújítása folytatódik, csakúgy, mint a Deákban. A középiskolában a földszinti belső ajtók cseréjére mintegy 4,6 millió forintot fordítanak. A Mesevár és a Kishegyi úti tagóvodában az udvari burkolatok egy része szépül közel 17 millió forintból. A Napsugár Óvoda tagóvodáiban a szükséges javítási, karbantartási munkák mellett kódos beléptető készül. A nyárra tervezett nagykarbantartási munkálatokkal a tervek szerint a szeptemberi tanévkezdése minden oktatási intézményben végeznek.