Új helyszínen az augusztus 20-i programok

Új helyszínt is bevonva, ám hagyományos elemeit megtartva rendezik az augusztus 20-i ünnepségsorozatot Pakson. Szentmise kezdődik 9 órakor a Jézus Szíve-templomban, majd 10 órakor Süli János polgármester mond ünnepi beszédet, illetve megszentelik és megszegik az új kenyeret. Az ünnepi délelőttön közreműködik Juhász Kitti népdalénekes Szent István-énekekkel és Morvai Tamás dzsesszgitáros.

A kulturális programok új helyszínt kaptak, a rendezvénysátrat ez alkalommal az ASE Sportcsarnok melletti füves területen állítják majd fel. Ahogy arról már hírt adtunk lesz Duna-átúszás, amivel egy időben a kulturális program is megkezdődik: 11 órakor a Pódium Táncstúdió csapata lép a világot jelentő deszkákra, majd őket Destiny’s Dancers, a Főnix Táncterem, és a Paksi Cheerleading követ, ez a programblokk 13 óráig tart. Egy másfél órás szünet után a Bíborka Néptáncegyüttes lép fel, őket pedig a Szaggató zenekar, a Csillag Show-tánc Egyesület, a Duna-party Táncklub követi, aztán itt lesz a The Subrune zenekar és 19 órától a Korál Forever koncertezik. A Tűzvirág Táncegyüttes 21 órakor ad műsort, majd kezdődik a tűzijáték. A napot 22 órától retrodiszkóval zárják. A gyermekprogramok sorában lesz bábelőadás, íjászbemutató, lovaskocsikázás, népi játékok, kézműves foglalkozások, csapatjátékok, ugrálóvárak, barkácsolás és könyvtár-tér is.

A sportcsarnok környékén forgalomkorlátozásra kell majd számítani, a teljes rendezvény ideje alatt le lesz zárva a garázssorhoz vezető út, a teniszpályák felől viszont oda juthatnak az autótulajdonosok, a tűzijáték idején és azt követően egy ideig pedig a Kishegyi út végétől a Fenyves utcai bekötőig a Gesztenyés utcát lezárják. A program idején a környéken lakók megértését és türelmét kérik a szervezők.