Ötödször lett az RHK Kft. őrségéé a vándorkupa

Összetettben első, második és negyedik helyen végeztek a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. fegyveres biztonsági őrei alkotta csapatok az Magyarországi Fegyveres Biztonsági Őrök Szakmai Egyesületének országos szakmai versenyén. Ezzel történelmet írtak, hiszen ez volt az ötödik alkalom, hogy elhódították a vándorkupát. Lövészet, fegyver részleges szét- és összeszerelése és az akadálypálya leküzdése mellett idén segway-jel való közlekedésben mérték össze a tudásukat a szakma legjobbjai. Utóbbi eszközt egyes szervezetek a járőrözésnél használják.

Az, hogy ilyen kiválóan szerepeltek az RHK csapatai, büszkeséggel tölti el a cég vezetését és a munkatársakat is, mondja Kaszás Sándor rendészeti vezető, aki szerint az ilyen eredménynek az egész kollektívát motiválják és növelik a cég presztízsét. – Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen kollégáink vannak, és ilyen kezekben vannak a létesítményeink – vázolta.

A csapatok felkészítője, Molnár Lajos nem titkolja elégedettségét. Azt mondja, fontos visszajelzés neki, de fontos üzenet mindenki számára, hogy az RHK Kft. őrei a szakma elitjéhez tartoznak. Ezek az emberek egy-egy ilyen versenyen való szereplésükkel bizonyítják, hogy képesek a rendelkezésükre álló eszközökkel megvédeni a rájuk bízott létesítményt.

Molnár Lajos arra is kitért, hogy 2009-ben kezdték követni a rendőrségi kiképzés alapelveit. A lőkiképzés során alakult ki egy jól motiválható kis közösség, amelynek tagjai vállalva a felkészüléssel járó többletfeladatokat, minden évben megméreti magát. Időközben összetetté vált a verseny, ám ők „felvették a kesztyűt”, a lövészet mellett a többi versenyszámra is koncentrálnak, és a cég kiképzési rendszere is sokrétűbb lett, kötelezővé vált a fizikai erőnléti felmérés is. Molnár Lajos véleménye szerint, magas a mérce, de van is eredmény. Nemcsak ezen a szakmai seregszemlén értek el szép sikereket, idén az IPA által szervezett lőversenyen is dobogós lett az RHK csapata, itt a TEK, a NAV és más szervezetek bevetési egységei, felderítői is érdekeltek voltak.

A nyertes csapat a cég bátaapáti telephelyének munkatársaiból és a ma már Pakson dolgozó Komlósi Zoltánból állt, második helyen a püspökszilágyi őrök végeztek, az előkelő negyedik helyen záró gárdát paksi őrök, Samai Gábor, Grósz Ferenc, Molnár István, Csáki Zoltán és Dürvanger Károly alkották.
A következő állomás – mint Molnár Lajostól megtudtuk – a hagyományos kombinált háziverseny lesz, ahol évről évre több csapat indul, idén még sort kerítenek az év végi lövészeti szintfelmérőre és a fizikai felmérőre is.