Fónagy: a brüsszeli döntésre várnak a térség támogatása kapcsán

Ismét a térség támogatáspolitikája kapcsán szólalt fel az azonnali kérdések órájában Heringes Anita paksi országgyűlési képviselő a Parlamentben. A paksi atomerőmű dolgozói és a paksiak támogatása nélkül nem menne jól az MVM Zrt.-nek, Paks mégis mostohagyereknek érezheti magát, szögezte le az MSZP-s politikus, hozzátéve: az évtizedek óta jól működő rendszer központosítása után csak ígérik a tájékoztatási, sport- és térségfejlesztési támogatások közép- és hosszú távú megoldását. – Valahol zárt szobákban, nagy emberek Budapesten döntenek arról, hogy a paksi atomerőmű kit támogat. A ciklus elejétől csak hitegetnek minket. Mikor várhatunk megnyugtató, hosszú távú megoldást? – kérdezte Fónagy Jánostól.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában elmondta: idén májusban 100 milliós, majd szeptemberben újabb 30 milliós szponzorálási szerződést kötöttek az Atomerőmű SE-vel. Fónagy János emlékeztetett rá, hogy tárgyalóasztalhoz ült Heringes Anitával Lázár János, Seszták Miklós, Hirt Ferenc és Süli János, az itt felmerült 70 milliós igényt szintén kielégítették, így összesen 200 milliót kapott az ASE verseny-, és további 76 milliót tömegsportra.

Fónagy János emlékeztetett rá, hogy az Európai Bizottság még idén döntést hoz az atomerőmű bővítése kapcsán. – Abban a pillanatban, amikor kezünkben van a brüsszeli döntés, úgy ismételten készséggel állunk rendelkezésre a paksi igények teljes körű kielégítésére – tette hozzá.