Nem lesz 600 millióval drágább a stadion

Az új paksi labdarúgó-stadion finanszírozásával kapcsolatos kormányhatározat jelent meg nemrég a Magyar Közlönyben, amely szerint az állam 600 millió forintot csoportosított át a létesítmény megvalósítására. A hírt szemlézve több országos lap arról cikkezett, hogy így már kétmilliárdba fog kerülni a paksi stadion.

– Nem lesz ennyivel drágább a stadion, nem emelték meg kétmilliárdra az építkezés költségvetését, az átcsoportosított pénz az önkormányzat által biztosított 600 millió forintot váltja ki – szögezte le a megjelent sajtóhírek kapcsán Süli János polgármester, hozzátéve: az önkormányzat felszabadított 600 milliója az általános egyéb feladatokhoz kerül majd. – Ezekből bőven van, ilyen a város felkészítése a bővítésre, de jövőre mintegy 1,1 milliárd forintot elvon az állam szolidaritási adó jogcímen, így a most befolyó 600 millió forinttal kicsit levegőhöz juthat a város – tette hozzá Süli János.

Mint arról korábban többször is beszámoltunk, Pakson, a Fehérvári úton új stadion épül 4500 ülő- és 300 állóhellyel. Az elsődleges költségvetés 1,4 milliárd volt, amiből az állam 800 milliót, az önkormányzat pedig 600 milliót állt volna. Idén októberben arról is írtunk, az a döntés született, hogy a két kapu mögötti lelátó tao-forrásból (a társasági adó sportcélú felajánlása) készül majd el.