Jó helyre került a süteményvásár bevétele

Két család karácsonyát gazdagítja, terheit csökkenti a Csengey Dénes Kulturális Központ adventi süteményvásárának bevétele. A családok képviselői az akcióban szerepet vállalók részvételével rendezett összejövetelen vették át az egyenként 65-65 ezer forintnyi összeget. Tell Edit, a központ igazgatója idézte fel, hogy az adventi udvar keretében rendhagyó módon két ízben is jótékonysági süteményvásárt tartottak. Megkeresésükre minden nyugdíjasklub és a Segítők háza vezetője, Molnár Imréné is segítséget ajánlott. Az Őszikék társaság, az atomerőműves, a konzervgyári és a dunakömlődi nyugdíjasklub csakúgy, mint a városi több tálcányi süteménnyel járult hozzá a sikerhez. Ahogy a klubok vezetői, képviselői el is mondták, örömmel mondtak igent, s teszik ezt majd a jövőben is hasonló kérések nyomán.

Tell Edit azt mondta, elképesztően nagy mennyiségű sütemény gyűlt össze, aminek nagy volt a keletje, így komoly összeggel tudták segíteni azt a két családot, amelyet egyébként a polgármesteri hivatal szociális osztályának vezetője segítségével választottak ki. Hozzátette, ismerősök a megajándékozottak, hiszen Nyesev Józsefné Kitti annak a csámpai családnak a tagja, ahol egy jégverés komoly károkat okozott egy-két éve, Novák Judit pedig a DC Dunakom Plusz Kft. munkatársaként a városi rendezvények lebonyolításában segít. A két gyermeket nevelő Judit helyzetét betegség nehezíti, rövidesen műtéti beavatkozáson kell átesnie. Kittiék három gyermeket nevelnek. A fiatalasszony elárulta, hogy örömmel vették a hírét az adománynak. – Lesz helye – mondta hálásan.

A művelődési központ – ahogy vezetője mondta – továbbra is számít a nyugdíjasokra, akik egyébként az adventi programok során is segítségükre voltak, hol pogácsát sütöttek, dalokat tanítottak, mesét mondtak a gyerekeknek. – Nagyon megtaláltuk velük a hangot – jellemezte a kapcsolatot Tell Edit, aki azt is elárulta, hogy több felületét is megkeresik majd az együttműködésnek, például az egy nyugdíjasklub ötlete alapján egy nyugdíjas sportnap szervezését tervezik.