A Szabó Balázs Bandája ad koncertet

Csöndkabát címmel a Szabó Balázs Bandája ad rendhagyó akusztikus koncertet január 19-én 19 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központban. Jegyeket 2900 forintért lehet váltani a központ jegypénztárában.

A programhoz kapcsolódóan játékot hirdetett a kulturális központ, amelynek résztvevői között két főre szóló belépőt sorsolnak ki január 10-én délben, a részletekért látogassanak el az intézmény Facebook oldalára.

A Paksi Hírnök január 13-i számának keresztrejtvény-játékának nyereménye ugyancsak két koncertjegy lesz.

Szabó Balázsnak mindig is szívügye volt a versmegzenésítés műfajának be- vagy inkább visszaemelése a magyar popzenébe. Az elmúlt években született versmegzenésítésekre épül a rendhagyó est amelyről az énekes-dalszerző így nyilatkozott: Úgy csüngnek rajtam a régi feddések és aggodalmak anyámtól, sorok Pilinszkytől, képek Radnótitól, dalok, amelyek helyettem álmodtak tovább, mint egy régi nagy kabát. Ebben a szélárnyékos, csöndes lepelben zajlik majd ez az este. Érkeznek dalok a zenekar régi lemezeiről, Pilinszky Jánostól és legfőképp Radnóti Miklóstól versek sorokból, dallá lett hangokból, kicsiknek és nagyoknak, egy kicsit csöndesebben. A Szabó Balázs Bandája rendhagyó koncertjén közreműködik Vargek Zsófia brácsán, Barra Ákos és Mező Péter hegedűn.