Reggelivel vendégelik meg a kerékpárosokat

Reggelivel várják a kerékpárral közlekedőket május 4-én négy helyszínen Pakson, csatlakozva a Bringás reggeli elnevezésű országos kezdeményezéshez.

A Tourist Infónál, a városháza előtt, az Építők úti üzletsoron, valamint az atomerőmű F2 portájánál várják reggelizőpontok a kerékpárosokat május 4-én. A Magyar Kerékpárosklub Bringás reggelijének célja az egyszerű, olcsó és gyors közlekedési mód népszerűsítése. Paks először csatlakozik a kezdeményezéshez.

– Egyik fontos célkitűzésünk, hogy közösségi programokkal színt vigyünk az óváros életébe. Ezért kerestük meg a kerékpárosok helyi szervezetét, hogy csatlakozzunk az országosan már ismert programhoz. A rendezvény mellé állt az önkormányzat, az atomerőmű, illetve két paksi üzlet, és megszólítottuk a lakosság mellett a civileket és az intézményeket – mondta el Czink Dóra turisztikai és városmarketing-referens.

– A Bringás reggeli egyrészt felhívja a figyelmet a kerékpáros közlekedésre, hiszen ez egy fenntartható, környezetbarát módszer, ami az egészségre is jótékony hatással van. Másrészt az akcióval megköszönjük a bringásoknak, hogy ők már rendszeresen így közlekednek. Bízunk benne, hogy a rendezvénnyel hagyományt teremtünk a városban is – tette hozzá Vöröss Endre, a Magyar Kerékpáros Klub Paks–Szekszárd területi szervezetének vezetője.

A bicikliutak száma folyamatosan gyarapodott az elmúlt években Pakson, az önkormányzat jelenleg is pályázik kerékpárúthálózat-fejlesztésre. A Paks–Dunakömlőd illetve a Paks–Györköny út kiépítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban remélnek forrást. A Bringás reggeli mellé szívesen odaállt a város, hiszen szeretné népszerűsíteni a tömegközlekedés mellett a kerékpáros közlekedést, hogy elkerülhetők legyenek a reggeli és a délutáni dugók. – Szeretnénk a lakótelepen is fejleszteni a hálózatot. A Váci utcai, jelenleg is zajló tömbbelső-rekonstrukció, valamint az ASE előtti terület átépítésének előzetes tervei is már erre tekintettel készültek – tájékoztatott Szabó Péter. A képviselő-testület áprilisi ülésén döntött arról, hogy Paks csatlakozik a Klímabarát Települések Szövetségéhez, ami pályázati lehetőségeket is jelent, többek között kerékpárút-építésre.