Megjelent az épületkorszerűsítési pályázat

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a képviselő-testület áprilisi ülésén döntött a lakások energiatakarékos felújítását támogató önkormányzati pályázatról. A pályázati kiírás megjelent.

Ahogy az a város honlapján olvasható, az önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet az iparosított technológiával épült lakóházak valamint a hagyományos technológiával épült lakások tulajdonosainak, tulajdonosi közösségeinek az energiamegtakarítást eredményező beruházásaik támogatására. Pályázati forrás igényelhető fűtéskorszerűsítésre, nyílászárócserére, utólagos szigetelésre és megújuló energiaforrások alkalmazására – például napelemes vagy hőszivattyús rendszerek kiépítésére – egyaránt. A benyújtott pályázatok támogatására az önkormányzat 50-50 millió Ft-ot különített el, melyből az igényelhető összeg lakásonként 500 ezer, lakóközösségeknél több megvalósuló cél esetén 700 ezer forint.

A pályázatok benyújtására június 8-án 8 és 16 óra között lesz lehetőség. A korábban benyújtott pályázatokat a kiíró nyilvántartásba veszi, de azokat vizsgálat nélkül elutasítja. A pályázati felhívás, rendelet, adatlap, településképi tájékoztató, valamint az energetikai számítás elvégzésére jogosultak listája megtalálható a paks.hu honlapon.