Városfejlesztésről lesz szó a lakossági fórumon

A Pollack Mihály utcai térbeépítési ötletek mellett a városfejlesztési tanulmánytervben szereplő elképzeléseket is megismerhetik az érdeklődők a Csengey központban tartandó lakossági fórumon.

Január végén írta ki az önkormányzat a Pollack Mihály utcától északra fekvő terület fejlesztési irányait kereső városrendezési és ötletpályázatot. A felhívásra kilenc terv érkezett, amelyekből a szakmai bírálóbizottság javaslata alapján hatot megvásárolt az önkormányzat. Ezeket a pályázatokat ismertetik a tervezők a Csengey Dénes Kulturális Központban május 31-én, 17 órától.

A rendezvényen a Pollack Mihály utcai térbeépítési ötletek mellett a városfejlesztési tanulmánytervben szereplő elképzeléseket, így az elkerülő út tervezett nyomvonalát, és például az ürgemezei szabadidős fejlesztési terveket is megismerhetik az érdeklődők Süli János, Paks polgármestere, valamint Horváth András, Paks főépítésze tájékoztatójából.

Bíznak a minél nagyobb lakossági részvételben, hiszen az itt élők véleményére figyelemmel szeretnék kialakítani Paks jövőbeni arculatát. Az ötletpályázatra érkezett tervek már megtekinthetők a Csengey Dénes Kulturális Központban.