Újra lehet csúszdázni is az ürgemezei strandon

Június 1-jén megnyitják az idei szezonra a Paksi Ürgemezei Strandot. A fürdőhely megnyitását megelőző általános karbantartási feladatok mellett idén is végrehajtottak fejlesztéseket: a pancsoló medence mellett lévő játszótér és a röplabdapályák gumírozott tetejű szegélykeretet kaptak, valamint kialakítottak egy új röplabdapályát. A strandbüfék előtt a régi járólapok helyére esztétikusabb térkövet raktak le. A nagymedence körül és a pancsolónál összesen közel 80 méternyi fali rögzítésű padrendszert alakítottak ki, emellett gépészeti fejlesztés is történt, kicserélték a nagymedence elkorrodálódott töltő-ürítő vezetékét. A gyerekek örömére idén újra lesz csúszda is a strandon, ami 600 forintos napijeggyel használható, valamint a tervek szerint egy légvár is a szórakozni vágyók rendelkezésre áll a teljes szezonban, tájékoztatott dr. Hanol János. A Mezőföldvíz Kft. szervezési és kommunikációs osztályvezetője kiemelte, hogy az önkormányzattal karöltve megvalósított, komfortérzetet növelő fejlesztések fontosak, hiszen egy igazi forró nyári napon akár másfél ezer ember is megfordul a paksi strandon. Bár a megyében több fürdő közül választhat a lakosság, a megyei szinten legalacsonyabb jegyárai révén is őrzi versenyképességét a paksi.

Idén a tanulójegy 670, a felnőtt napijegy csupán 890 forint. A felnőtt úszójegy 670 forintba kerül, a tanuló úszójegy pedig 570 forint naponta. Tíz alkalomra szóló bérlet is váltható, ez a felnőtteknek 7250, diákoknak 5000 forintba kerül, az úszóbérlet pedig 4700 forint a felnőtteknek, és 4200 forint a diákoknak. A nyugdíjas jegyek és bérletek árai megegyeznek a tanuló jegy- és bérletárakkal. Megfelelő létszám esetén a városi intézmények csoportos kedvezményt kaphatnak.

A korábbi évekhez hasonlóan több nagy rendezvénynek ad otthont a strand. Ezek sorába tartozik például a Pool Festival, amit július 21-én tartanak helyi tánccsoportok, valamint együttesek és lemezlovasok fellépésével. Ez lesz az egyetlen rendezvény a nyáron, ami nagyobb éjszakai zajjal jár, ezért előre is kérik a környéken lakók megértését és türelmét. Az Ürgemezei Strand minden nap 6-tól 20 óráig tart nyitva, ám az első órában csak úszásra van lehetőség, a nagyközönséget 9 órától várják. A strandszezon augusztus 31-ig tart.