Új sportcsarnokot terveznek a Gesztenyés és a Pollack utca sarkán

Eilingsfeld Jánost és Ruják Andrást leigazolta az Atomerőmű SE kosárlabdacsapata, írta meg a klub honlapja, amely arról is beszámolt, hogy egy új sportcsarnok épülhet 2019-re a Gesztenyés és a Pollack Mihály utca sarkán.

A két friss igazolás Eilingsfeld és Ruják egyaránt tagja volt az EB-szereplést tavaly nyáron kiharcoló magyar válogatottnak, és a legfrissebb kerethirdetéskor szintén ott szerepelt mindkettőjük neve a válogatott bő keretében, így lehetőséget kapnak, hogy a felkészülési időszak során kiharcolják az kerettagságot a szeptemberben, Kolozsvárott megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. A klub honlapja hozzátette: a csapatkapitány Medve Máté két évvel meghosszabbította a szerződését, így jövőre nyolcadik szezonját kezdi meg nálunk. Gulyás Milán 2+1 éves szerződést kötött a klubbal, vele a következő szezontól már komolyan, aktív rotációtagként számol Teo Cizmic vezetőedző. Ami a többi fiatalt illeti, Kalmár Viktor 3+1 éves szerződést írta alá, rajtuk kívül pedig Plézer Gábor, Szalai Milán és Pupp Bence kaphat lehetőséget arra, hogy a felnőtt csapat tagjakét készüljön következő idényben. A tervek szerint ők alkotják a csapat magyar magját a 2017/2018-as idényben, további magyar igazolásokat nem tervez az egyesület.

Dr. Kovács Antal, az egyesület elnöke arról számolt be, hogy új sportcsarnok építését készítik elő, ami a tervek szerint a Gesztenyés és a Pollack Mihály utca sarkán kaphat helyet és 2019 második felében vehetik birtokba a sportolók. A létesítmény felépülésével amellett, hogy a férfi kosárlabdacsapat új, modern otthonhoz jut, a város számos utánpótlás korú sportolójának edzéslehetőségei is sokat fognak javulni – mondta el az  elnök a klub honlapjának híradása szerint.