Paksra jön a dzsessz június közepén

Az idén tíz éves Paksi Képtár a kortárs képzőművészethez kapcsolódó programok mellett meglepetésekkel, irodalmi és zenei csemegékkel is készült, amely alkalmakra hívja, várja a közönséget.

Június 16-17-18-án Paksra költözik a dzsessz: három estén, három neves formáció szórakoztatja a közönséget a Városháza előtti téren. A program mind a három napon 19.30-kor kezdődik, a publikumot paksi borral és harapnivalóval is kínálják.

Az első napon színpadra lépő Bacsó Kristóf Triád névadója igazi zenei intellektus, klasszikus hegedűt tanult először, és nem a tinédzserek dühével kezdte el fújni a szaxofont. Párizsban majd Bostonban tökéletesítette tudását, jelentős számú munkája jelent meg lemezen. A Triád a Berklee-t megjárt magyar dzsesszmuzsikusokból áll.

A szombaton koncertet adó Dresch Quartet alapítójának, Dresch Mihálynak különlegesen hűséges rajongótábora van Magyarországon, zenésztársai pedig megkülönböztetett tisztelettel övezik. A magyarországi etno-jazz irány legjelentősebb képviselője, hatvanadik születésnapját egy zeneakadémiai gálakoncerttel ünnepelte.

A rendezvényt vasárnap záró Juhász Gábor Trió az idei Nemzetközi Jazz Napon felvett koncertlemezén ismét új irányt vett: a hatvanas évek boldogan robogó, kicsattanó és örömteli életérzését adja vissza.

A kellemes nyáresti kikapcsolódást ígérő rendezvénysorozaton ingyenes a részvétel.