Felújítás zajlott a Csengey kulturális központban

Az év elején kezdte el a DC Dunakom Plusz Kft. a színpad mögötti terület teljes körű felújítását a Csengey Dénes Kulturális Központban. A munkálatok érintették az öltözőket, az oktatótermet, a vizesblokkokat, valamint a teakonyhát. A helyiségekben kicserélték a teljes burkolatot, az elektromos hálózatot, a szennyvízvezetéket, illetve új belső nyílászárókat kapott az épületrész.

Az elmúlt harmincnyolc évben nem történt alapinfrastruktúra-fejlesztés a művelődési intézményben, a korszerűsítés ezért is vált időszerűvé. A felújított helyiségek nyújtotta kényelmet az ideérkező művészek mellett a helyi egyesületek, civil szervezetek is élvezhetik.

A ház a felújítás teljes ideje alatt működött, a programokat problémamentesen bonyolította le a kulturális központ. A beruházás összköltsége 23 millió forint volt, amit az önkormányzat biztosított.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, évek óta keresi a pályázati forrást az önkormányzat a Csengey Dénes Kulturális Központ felújítására, ám eddig nem sikerült támogatást nyerni a programra. A város vezetése úgy döntött: kisebb lépésekben lát hozzá a ház rekonstrukciójához. Első ütemben a színpad mögötti terület korszerűsítése valósult meg, és idén elkészülnek a tervek az épület homlokzatának, valamint tetőszerkezetének felújításához.

A Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. más intézményegységében is zajlanak munkálatok. Sóstón tisztasági festést végeznek, megszépül a zöldfelület, valamint átmenetileg felújítják a konyhát és az étkezőt. Nyáron tisztasági festést végeznek a Dunakömlődi Faluházban és a Csengey központ alagsorában is.