Ezreket csalt a Sárgödör térre a Kávé-, bor- és pálinkafesztivál

Szokásunkká tesszük a Paksra járást – így tette közzé a paksi Kávé-, bor- és pálinkafesztiválon készült fotóalbumát a Kowalsky meg a Vega. A zenekar a szombat este sztárfellépője volt. Az idén ötéves fesztivál két estén is zsúfolásig megtöltötte a Sárgödör teret.

2013-ban a családi pincészet által életre hívott Szent Iván éji mámort gondolta tovább Kovács Kristóf, így született meg érdekes házasítás eredményeként a Kávé-, bor- és pálinkafesztivál. A kávéterasz idén új helyre költözött, kikerülve a fesztivál sodrából.

A borutcán változatlanul csak paksi gazdák portékáit kínálták. Nyolc pincészet sorakozott fel, köztük természetesen a házigazda Fabro pince is. Ugyan csak három pálinkafőző kapott meghívást, de – mondhatni – a teljes palettát felsorakoztatták, százféle pálinkából lehetett választani.

Bővült a gasztronómia kínálat is: a slágernek nevezhető kemencés lángos mellett sült kolbászt, kürtős kalácsot is lehetett fogyasztani a remekbe szabott koncertek idején.

A fesztivál első napján Soulwave és Majka@Curtis LIVE koncert csalta ki a közönséget a térre, szombaton a Hopsterz, a három paksi kötődésű zenésszel felálló Houdinis illetve a Kowalsky meg a Vega lépett színpadra. Mindkét este megidéztek egy másik sztárzenekart is. Bejelentették ugyanis, hogy a KBP Produkció másik kedvelt rendezvényén, a Puttonyos Fesztiválon a Halott Pénz lesz a sztárvendég. A koncert szeptember 23-án lesz a Sárgödör téren.