Nívós előadók koncerteznek a harmonikafesztiválon

Három napon, három helyszínen lesz koncert a VIII. Paksi Harmonika Fesztivál keretében. Június 29-én 18 órakor az Erzsébet Nagy Szállodában lesz komolyzenei est, ahol a harmonikavilág két kiválósága lép színpadra, a közkedvelt klasszikus dallamokat a briliáns virtuóz harmonikás hírében álló Jovica Djordjevics és a filozofikus gondolkodású, jó humorú zeneszerző Artyom Nyizsnyik tolmácsolásában hallhatja a közönség. A belépés ingyenes, ám a részvételi szándékot előzetesen jelezni kell a 75/530- 600-as telefonszámon.

Június 30-án 15 órától a Paksi Városi Múzeumba várják a közönséget a Te vagy a napfény, te vagy a nyár című estre, amelynek fő produkciója a Musical Souvenir együttes 17 órakor kezdődő koncertje lesz. Addig is a közönséget az „éppen arra járó” harmonikások fogják szórakoztatni egy kis szabad zenéléssel. Aki eddig még nem látott balalajkát és domrát, XXL-es balalajkát meg főleg nem, itt megismerheti ezeket a különleges népi hangszereket. A belépés ingyenes. A múzeumba látogató paksi közönség féláron tekintheti meg a Paksi Metszet állandó kiállítást és kosztümös tárlatvezetésen vehet részt.

Július 1-én 18 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központban Orosz Zoltán és Barátai Örömzene című műsorára várják a közönséget, akiket ebben a felállásban még nem sokszor hallhatott a nagyérdemű. A harmonikát ezúttal Horváth Kornél által megszólaltatott ütőhangszerek és Lattmann Béla által megszólaltatott basszusgitár kíséri. Az estre elővételben 3900, a helyszínen pedig 6300 forintért válthatók jegyek. Elővételben június 28-án éjfélig itt vagy az Interticket hivatalos jegyirodáiban válthatók belépők.