Pakson járt a Virágos Magyarország verseny zsűrije

Pakson járt a Virágos Magyarország zsűrije: a város idén is benevezett a környezetszépítő versenybe. A területi zsűri tagjai megtekintették többek között a sakkszobor környékét, felújított tömbbelsőket, a Tourinform irodát, jártak a Táncsics utcai körforgónál, a buszpályaudvarnál és az ürgemezei pihenőparkban. Most először Dunakömlőd is szerepelt a helyszínek között, a faluháznál és a pincesoron jártak.

A Virágos Magyarország mozgalom fontos összekötő kapocs Európával, mivel a magyar megmérettetés része a 11 országot átfogó Európai Virágos Városok és Falvak versenyének. Az idei verseny eredményhirdetése ősszel lesz, a fődíj Magyarország képviselete a jövő évi európai megméretésen.

Paks korábban már többször is eredményesen szerepelt a környezetszépítő megmérettetésen. 2001-ben a városok kategóriájában első helyezett lett, majd a nemzetközi megméretésen ezüstérmet kapott. 2014-ben a Green City – Zöldebb Városokért Mozgalom és a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége közös különdíját nyerte el a település, 2015-ben a Földművelésügyi Minisztérium díját kapta meg a magyar növény- és virágkultúra megőrzéséért, 2016-ban pedig a Magyar Tájépítészek Szövetsége különdíját, az Acélvirág díjat.

A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyről itt bővebben olvashatnak.