Népszavazást kezdeményez Pakson a Nemzeti Zöld Koalíció

Öt kérdésben helyi népszavazást kezdeményez a Nemzeti Zöld Koalíció Pakson – tájékoztatott a Csengey Dénes Kulturális Központ melletti parkban tartott sajtótájékoztatóján Medveczki Zoltán, a koalícióhoz tartozó Magyar Környezetvédők Pártjának Szobon élő, paksi időközi választásokon induló polgármester-jelöltje.

A népszavazáson, amelyet – mint mondta kormányzati vagy önkormányzati forrásból kell majd megvalósítani – azt kérdeznék meg a lakosságtól, hogy akarják-e hogy helyi rendelet írja elő, hogy egészségügyileg indokolt esetben egy héten belül térítésmentesen végezzenek MRI, CT, EKO, szív ultrahang és 4D vizsgálatot.

Kíváncsiak arra, hogy szeretnék-e a paksiak, hogy minden óvodának és általános iskolának legyen minimum félhektáros bio bemutatókertje, akárcsak arra, hogy a paksiak rendelkezésére álljon-e télen-nyáron ingyenes meleg vizű strand. A negyedik kérdés: akarják-e a válaszadók, hogy „a terrorveszély kiküszöbölése érdekében” helyi rendelet tiltsa a migránsok letelepedését Pakson. A sort pedig egy Kórházat Paksnak elnevezésű közalapítvány létrehozására vonatkozó kérdés zárja.

Medveczki Zoltán azt mondta, az ajánlásgyűjtés során folytatott konzultáció alapján állították össze a népszavazási kérdéseket. A témák a polgármester-jelölti programjában is kiemelten szerepelnek. – Mi tudjuk, hogy a népszavazás a polgármester választásig nem fog megtörténni, hanem valamikor a jövő év elején. A mi pártunk nemcsak a helyhatósági, hanem az országgyűlési választásokra is készül, úgy érezzük, helyénvaló a népszavazás, ha rá tudja irányítani a figyelmet a problémákra – mondta.