Pakson is van már kutyabarát munkahely

Kutyabarát munkahely lett, felkerült a kutyabarat.hu, kutyabarát helyeket közvetítő és népszerűsítő hazai portálra az Agricum helyi termékek boltja, és az ott működő Paksi Turisztikai Információs Pont.

– Turisztikai szempontból azért fontos, hogy kutyabarát munkahely lettünk, mert az utóbbi években megváltoztak az utazási szokások, már nem csak a gyermekbarát, családbarát helyek keresettek, hanem mivel sokan szeretnék magukkal vinni kedvencüket is üdülni, vagy éppen étterembe, bevásárolni, megnövekedett a kutyabarát helyek iránti igény, illetve a kutyások ezeket preferálják – mondta el Czink Dóra, hozzátéve, hogy csatlakozásukkal példát szeretnének mutatni Pakson. A turisztikai és városmarketing-referens arról is beszámolt, hogy mivel az üzletben csomagolt árut lehet vásárolni, nem kellett plusz engedélyeket beszerezniük ahhoz, hogy kutyabarát munkahellyé válhassanak.

– A felelős kutyatartók kedvencei jól neveltek, nyugodtak, szófogadóak, így nem lehet probléma, ha betérnek velük egy kutyabarát helyre. Erről már Seres Ágota idegenforgalmi ügyintéző beszélt, aki azt is elmondta, hogy a paksi helyi termékek boltjában és turisztikai információs ponton eddig is szívesen látták a kutyával érkező turistákat, vásárlókat. Kiemelte, hogy a felelős kutyatartók családtagként kezelik kutyáikat, ezért igényük van arra, hogy együtt menjenek mindenhová. Seres Ágota arról is tájékoztatott, hogy a 2012 június óta működő kutyabarát.hu jelenleg a legnagyobb ilyen profilú adatbázis, több mint 400 kutyabarát hely van feltüntetve a portálon.

A Pakson elsőként kutyabaráttá vált munkahelyen a kutyusok leheveredhetnek, friss vizet lefetyelhetnek. Az eddigi fogadtatás azt mutatja, hogy érdemes volt csatlakozni a kutyabarát helyek köréhez.