Egy feltétellel hajlandó lemondani Medveczki Zoltán a jelöltségről

Amennyiben a paksi képviselő-testület, beleértve Szabó Péter polgármesterjelöltet, tartózkodás és ellenszavazat nélkül képviselő-testületi határozatra emeli azt az öt kérdést, amelyeket a Nemzeti Zöld Koalíció elnökeként benyújtott népszavazási kezdeményezése tartalmaz, visszalép a jelöltségtől – jelentette be Medveczki Zoltán a Magyar Környezetvédők Pártja polgármesterjelöltje.

– Nekünk zöldeknek az a célunk, hogy a környezetvédelem és az egészségügy minél magasabb színvonalú legyen, ezt szeretnénk Pakson is megoldani – mondta el a Magyar Környezetvédők Pártja polgármesterjelöltje, aki augusztus 23-i határidőt jelölt meg az ajánlatát tartalmazó levelében.

Mint arra Medveczki Zoltán emlékeztetett, a népszavazáson azt kérdeznék meg a lakosságtól, akarják-e, hogy a képviselő-testület egy közalapítványt hozzon létre Kórházat Paksnak néven; hogy a terrorveszély kiküszöbölése érdekében helyi rendelet tiltsa a migránsok tartózkodását, letelepedését Pakson, beleértve a letelepedési kötvényeseket is. Azt is megkérdeznék, hogy Paks lakóinak rendelkezésére álljon-e télen-nyáron egy ingyenes meleg vizű strand, valamint, hogy legyen-e minden óvodának és általános iskolának minimum fél hektáros bemutató biokertje. Mindemellett arra is kíváncsiak lennének, akarják-e a paksiak, hogy helyi rendelt írja elő, hogy egészségügyileg indokolt esetben az MRI, a CT, az EKG, a szívultrahang és a 4D ultrahang térítésmentesen, egy héten belül, helyben álljon minden paksi állandó vagy ideiglenes lakással bejelentett állampolgár rendelkezésére.

 

Medveczki Zoltán 2017. július 17-én nyújtotta be helyi népszavazásra javasolt kérdéseit. A Helyi Választási Iroda vezetője a kérdéseket tartalmazó ajánlóívek hitelesítésére irányuló kezdeményezést elutasította. Mind a javasolt kérdéseket, mind pedig az elutasító határozatot a paks.hu honlapon közzétették. Medveczki Zoltán augusztus 2-án ismételten benyújtotta helyi népszavazásra javasolt kérdéseit.