Mezősi Árpád: a valós igényekhez kell igazítani az idősek otthonának fejlesztését

Polgármesterként az lesz a célom, hogy minél jobb körülmények között, minél több szakrendelést, minél kevesebb várakozási idővel és utazással vehessenek igénybe a paksiak – emelte ki sajtótájékoztatóján Mezősi Árpád. A független polgármesterjelölt azt mondta, hogy városunkban jó az egészségügy helyzete, de sok a nyugdíjaskorú orvos, ezért gondoskodni kell az utánpótlásról, amiért mindent meg fog tenni. Ehhez illeszkedik programjában a fecskeházak és a bérlakások építési terve, mert véleménye szerint, ha az érdeklődő orvosoknak lakhatást is kínálunk a munkán kívül, akkor csábító lesz a paksi ajánlat.

Mezősi Árpád egyetért a helyi egészségügyi rendszer tervezett fejlesztése mellett a paksi idősek otthonának korszerűsítési elképzeléseivel is. A polgármesterjelölt ez utóbbi intézkedést kicsit elkésettnek ítélte. Azt ígérte, hogy a fejlesztéseket ezen a területen a valós igényekhez igazítja majd, mert mint emlékeztetett: közel félszázas várólista van. Véleménye szerint jobban kell figyelnie az idős emberekre a helyi szociális ellátórendszernek.

A polgármesterjelölt a Vadász utca és a Kölesdi út környékén élők problémájára is kitért. Elmondta, hogy több mint fél évvel ezelőtt megsérült az ott lévő víznyelőrács, amit egy fémlappal helyettesítettek. Ha erre ráhajt egy gépjármű, az hatalmas zajjal jár. Kiemelte, hogy ennek javítása hamarosan elkezdődik ugyan, de polgármestersége alatt nem fordulhat elő, hogy egy napok alatt orvosolható probléma megoldására ennyit kelljen várni, hiszen számára a paksiak érdeke az első.